加州斯坦福苹果店 / Bohlin Cywinksi Jackson

超越经典

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

来自 Bohlin Cywinski Jackson 对gooood的分享。更多关于他们:Bohlin Cywinski Jackson on gooood
Appreciation towards Bohlin Cywinski Jackson for providing the following description:

“设计至上”的理念可以说是已经融入了苹果的DNA,从苹果产品在商店中的呈现方式到用户体验,无不蕴含着对于设计的深刻思考。这家新的苹果店位于加州帕洛阿尔托购物中心,建筑师在充分理解并尊重苹果品牌的价值和传统之上,带来了一个全新的设计作品。

Apple has always demonstrated its immense appreciation for design, whether in the hands of the customer or in the manner through which they present their products in store. Located uniquely within the Palo Alto Shopping Center, this pavilion respects the expectations of the brand while introducing new and evolutionary ways to reinterpret 13 years of tradition.

▼建筑正立面,front view

顾客一眼就可以从中看出苹果店特有的元素——通透的落地玻璃墙,雨棚下泛着微光的不锈钢,将建筑与地域文化建立联系的暖色调的石材,以及白色的苹果logo。

用户体验的核心是苹果产品,空间环绕它们而布置。但事实上,在这个新的设计里,用户体验在进门之前就已经开始。商店不可思议的透明性让户外空间与室内空间相融合,吸引路人信步而入,来到大木桌旁驻足观看,而后又自然的步出门外,回到广场。

It doesn’t take long to recognize the brand—the transparent glass extending prominently from floor to ceiling, the soft stainless steel shimmering below the canopy upon approach, the warm stone anchoring the pavilion within its context, and the apple glowing white in anticipation of entry.

At the heart of the customer experience is the product, and for that reason, the space is designed around their display. However, in this location the customer experience begins before they even walk through the door. The store’s incredible transparency blends the outdoor public space with the indoor retail space, encouraging passersby to flow into and through the wooden tables and then back out to the surrounding plaza.

▼不可思议的透明性让户外空间与室内空间相融合,吸引路人信步而入,the store’s incredible transparency blends the outdoor public space with the indoor retail space

拥有长达180英尺的玻璃幕墙和三个入口,苹果店从未像现在这样引人注目而又轻松易达。纤细的玻璃肋为玻璃幕墙提供着结构支撑。商店分为前后两个区,其中前区是一个无柱空间,顾客可以自由浏览和探索列在长木桌上的各种产品。

With 180 lineal feet of storefront glass and three entrances, rarely has this brand’s store been so visually recognizable and physically accessible. With the structural support of slender glass fins along the facade, the front room of the store is column-free, enabling customers to browse and explore, uninhibitedly, the variety of products that line the wooden tables.

▼前区是一个无柱空间, the front room of the store is column-free

▼玻璃肋的细节,the detail of the glass fins

随着人们从开敞的前区进入商店后区,空间的围合感陡然增强:天花板被一整面玻璃屋顶所代替,光影在地面上嬉戏,顾客的喧闹逐渐减弱。业主希望人们可以在里享受更强的私密感,甚至让它成为一个聚会和学习的地方。

As one moves from the front room to the back, the atmosphere changes to a feeling of enclosure. The ceiling gives way to a tremendous glass roof, sunlight plays along the floor, and the sounds of customer activity quiets down. Dedicated to service, training and accessory retail display, the sense of privacy supports the company’s ambition for a place of gathering and learning.

▼商店后区加强了围合感,试图创造一个鼓励探索和学习的私密空间,the atmosphere changes to a feeling of enclosure in the back store

精致的不锈钢梁温柔的托举着玻璃屋顶,石材墙面与头顶的天空和谐的融为一体。精心设计的圆点图案烧结彩釉玻璃及高性能涂层对进入室内的光线进行调解,从而创造了终年舒适的室内环境。

Delicate stainless steel beams support the gently arching glass roof, and the stone walls stand visibly in harmony with the sky above. A careful balance of tint, dot-patterned frit, and high performance coating allows modulated daylight to fill the space while maintaining comfort year-round.

▼不锈钢梁细节,steel beams detail

▼总平面图,siteplan

▼一层平面图,first floor plan

▼立面图,elevation

Location: Stanford Shopping Center, 379 Stanford Shopping Center, Palo Alto, CA 94304
Design Team: Karl A. Backus, FAIA, Design Principal, Michael Waltner, RA, Project Manager, Dan Yoder, Designer, David Andreini, AIA, Tina Lindinger, AIA, Joe DiNapoli, RA, Andrew Hamblin, RA, George Bradley, AIA
Consultants
Pepper Construction – Contractor
Eckersley O’Callaghan – Structural
Umerani Associates – Structural
WSP Group – MEP
BKF – Civil
ISP Design – Lighting
Roy Zipstein – Photographer
Hufton + Crow – Photographer

More: Bohlin Cywinski Jackson 。更多关于他们:Bohlin Cywinski Jackson on gooood



发表评论

2 评论

  1. amazing!!!!!!

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×